Breaking News

كيكة البرتقال الهشة اللذيذة


كيكة البرتقال الهشة اللذيذة




         
  كيكة البرتقال بالزبدة


و سكر البرتقال الهشة اللذيذة بالخطوات والصور

            
            >>السلام عليكم ورحمة الله وبركاته<< 


كيكة البرتقال الهشة اللذيذة


 **أولا قبل ما نبدأ نسخن الفرن على درجة حرارة 160°

مقادير كيكة البرتقال :

كيكة البرتقال الهشة اللذيذة*350جم دقيق              (2كوب وربع)  
*5بيضات
*250جم سكر              (2كوب الاربع)
*200جم سمنة أو زبدة 
*كوب عصيربرتقال طبيعي 
*1\2كوب حليب 
*معلقة كبيرة بيكينج باودر
*فانيليا
*رشة ملح 
*معلقة كبيرة خل أو ليمون
*قشر برتقال



** طريقة عمل كيكة البرتقال :
    


كيكة البرتقال الهشة اللذيذة


يطحن السكر مع بشر البرتقال مع الفانيليا ثم نضيف السمنة أو الزبدة ونضرب بالمضرب اليدوي أو الكهربائى ثم نضيف بيضة بيضة الى أن يختفي البيض داخل الخليط ثم نضيف عصير البرتقال تدريجيا مع أستمرار الخفق وبعدها نضيف الحليب بنفس الطريقة تدريجيا الى ان يتجانس الخليط ؛ إرفعي المضرب إنخلي الدقيق مع البيكنج باودر وضيفيه الى الخليط وقلبي بالملعقة بإتجاه واحد وضيفي الدقيق بالتدريج ثم نضيف الخل ونستمر بالتقليب إلى أن ننتهي مع التأكد من عدم وجود تكتلات للدقيق.


كيكة البرتقال الهشة اللذيذة



كيكة البرتقال الهشة اللذيذة

**ثم نضع خليط الكيكة في صينية مدهونة بالسمنة ونضعها في الفرن على الرف الأوسط لمدة ساعة.


كيكة البرتقال الهشة اللذيذة

كيكة البرتقال الهشة اللذيذة

كيكة البرتقال الهشة اللذيذة

كيكة البرتقال الهشة اللذيذة


       **تعالي أقولك سر كيكة البرتقال بالزبدة
و سكر البرتقال الهشة المنتفخة :


أول ماتخرج الكيكة من الفرن نغطيها بورق الزبدة أو الورق الفويل وندخلها الفريزر على طول ونستنا عليها لحد ما تبرد.

* لتزين كيكة البرتقال :

نغطي كيكة البرتقال  بمربى البرتقال ونزينها بقطع من البرتقال أو نرش عليها سكر باودر مع جوز الهند

     **اقولك شوية نصائح علشان كيكة البرتقال تطلع مضبوطة أول حاجة الفرن ليه عامل كبير في نجاح أو فشل الكيكة يعني لازم يكون متسخن من قبل ما نستخدمه، وبعد كده الصينية لازم تكون مقاسها مناسب للمقادير بتاعتنا عشان ماتطلعش مكتومة،  أوقات كتير بيكون فيه تشققات على سطح الكيكة وده عشان السكر نوعه بيكون مش حلو فلازم نطحن السكر كويس، والمقادير نلتزم بيها كويس جدا وكمان نستخدم كوباية واحدة لكل المقادير، أما الدقيق كل ما ننخله كل ما يدينا نتيجة أحسن وما يعملش تكتلات في الخليط بتاعنا
    
                    ,,,,, وبالصحة والعافية,,,,,,